България греши, като не се въоръжава срещу Русия, смята Соломон Паси

19:20, 02 апр 16 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България и Западът грешат като не уважават достатъчно Русия и като не се въоръжават достатъчно срещу нея. Това заяви председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси в ефира на "Дарик радио".

По неговите думи сътрудничеството с Русия в борбата с тероризма е неизбежно и без нейната помощ Западът няма да се справи. Паси допълни, че САЩ трябва да засилят военното си присъствие в България.

"Така, както изградихме американски военни бази в България, имаме нужда вече и от военноморски бази", каза той. Според него основна мисия на отношенията между България и САЩ е изграждането на военноморски бази по черноморския ни бряг. Така колкото повече военни бази имаме, толкова по-малка ще е вероятността да станем мишена на терористите, коментира Паси.

"Терористите предпочитат да нападат метро, детска градина, болница, улица, спирка, мол - там, където са събрани много невинни и незащитени хора. Терористите са страхливци, те не нападат военни съоръжения, те не нападат военни бази", отбеляза той.

Относно номинацията ни за генерален секретар на ООН Паси коментира, че Ирина Бокова има всички шансове да заеме поста. Според него фенове и хейтъри водят обществената дискусия по темата в България, което няма да попречи на кандидатурата й. Той определи и като комична сумата от 106 хил. лева, отделена от външното министерство за кампанията на Бокова за генерален секретар на ООН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама