Цветелин Цветанов и още четирима от ДАИ остават в ареста

21:08, 02 апр 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният наказателен съд остави в ареста Цветелин Цветанов и още четирима от служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна инфраструктура" (бившата ДАИ), които бяха сред задържаните при полицейска операция в 12 града в страната. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група с цел взимане на подкупи, предаде репортер на София Topnovini.bg.

За двама - Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение „домашен арест”.

Подсъдими са изпълнителният директор на агенцията Цветелин Цветанов, началникът на областния отдел на агенцията в Габрово Венцислав Генов, началникът на областния отдел в Плевен Емил Иванов, безработният Пламен Ангелов, председателят на общинския съвет в Роман Тихомир Вълчев, главният експерт в агенцията Цветелина Дойчинова и главният инспектор в агенцията във Видин Иван Иванов.

Специализираната прокуратура днес внесе искане те да останат в ареста. Разглеждането на мярката трябваше да започне в 13:30 часа, но защитниците на обвиняемите поискаха да се запознаят с новите материали по делото, които са 10 тома. Така съдът започна да заседава с повече от 2 часа закъснение.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Цветелин Цветанов, който е сочен за организатор на групата, е бил издаден от своя личен шофьор Георги Сираков. На разпитите като свидетел той е заявил, че е обикалял като куриер да прибира рушвети за началника си.

Според защитата на Цветанов искането на прокуратурата за най-тежка мярка за неотклонение е неоснователно. По думите на адвоката не може да се повдига голословно обвинение по свидетелските показания на служители на ДАИ. Той допълни, че от СРС-тата по случая не става ясно Цветанов да е ръководител на групата. Няма гласни доказателства за взимане на подкуп, категоричен е той.

Цветелин Цветанов заяви пред съда, че не е съгласен с обвиненията срещу него и поиска по-лека мярка. Другите обвиняеми също поискаха да им бъдат наложени по-леки мерки.

Задържаните лица от ДАИ бяха 18, като на 9 от тях са повдигнати обвинения. Двама са пуснати под гаранция от по 5 хил. лева.

Групата е действала от началото на 2015 г., а разследването е от пет-шест месеца. При претърсване на домовете на обвинените и техните роднини са открити над 800 хил. лева. Само в дома на директора на ДАИ е намерена сумата от 175 756 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама