България е сред най-желаните дестинации, заяви пред Си Ен Ен Николина Ангелкова

21:51, 02 апр 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в предаването на Ричард Куест Quest Means Business по Си Ен Ен, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Пред нюйоркското предаване тя сподели какви предизвикателства стоят пред туризма у нас на фона на мигранстската криза.

България е сред най-желаните дестинации за предстоящия летен сезон, коментира Ангелкова. По нейните думи проблемът с атентатите в Брюксел и мигрантската вълна заягат доста страни, защото хората се опасяват да пътуват.

Ангелкова сподели и опасенията си, че от южната ни съседка Гърция могат да нахлуят най-много мигранти. Тя е категорична, че България е напълно сигурна туристическа дестинация.

Тя допълни, че тук си имамв всичко – море, планини, богатство от природни ресурси, културно и историческо наследство. Ангелкова побърза да се похвали и че страната ни е трета в Европа, след Италия и Гърция, по брой на откритите артефакти – над 40 000. Тя изтъкна пред зрителите на Си Ен Ен и българското гостоприемство.

Ръчно изработена дърворезба с хлопатар беше подаръкът, с който Ангелкова изненада Ричард Куест и който ще краси студиото му.

Министърът на туризма е изнесла и лекция пред студентите по туризъм в Нюйоркския университет. Тя е представила възможностите за туризъм и значението на сектора за икономиката на страната. Студентите, които са изгледали рекламния клип за България, били впечатлени, че в него холивудските звезди Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Ейдриън Броуди говорят за страната ни.

Цялото интервю в предаването Quest Means Business с министър Ангелкова може да гледате тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама