Награждават лауреатите в детския конкурс „Диньо Маринов“

07:06, 03 апр 16 / Култура 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Санаторно-оздравителния комлекс „Камчия“ днес приключва XXII Национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ за изпълнители на народна музика. В него участват над 250 млади певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли. Организатор на конкурса е Общинският детски комплекс във Варна, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат на образованието и община Варна.

В продължение на 3 дни участниците се състезаваха в две категории и пет раздела. Оценява ги авторитетно жури в състав: Димитър Христов – композитор и главен диригент на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, Ваня Монева – продуцент в БНР и диригент на хор „Космическите гласове“, Евелина Христова и Гергана Костадинова – солисти на „Мистерията на българските гласове“ и „Ева квартет“, Петьо Петров и Костадин Костадинов – оркестранти, и Ангел Добрев – композитор и солист в оркестъра на БНР.

Галаконцертът на лауреатите започва в 14 часа днес  в киноконцертната зала „Радуга“, тогава ще е и награждаването на победителите в конкурса. Най-добрият гайдар ще получи наградата „Диньо Маринов“ на ОДК – Варна. Ще бъдат връчени и приз на Българското национално радио, запис в БНР – Варна, награда на кмета на Варна, награда на Националния дворец на децата в София, отличие за най-добър музикален педагог и др.

Финалният концерт, както и всички концерти в 3-дневния конкурс, е с вход свободен, уточниха от СОК „Камчия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама