Найден Зеленогорски подкрепи инвестициите в детския спорт

07:58, 03 апр 16 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Надявам се, че Министерство на образованието ще подкрепи масовия детски спорт и ще инвестира повече в тази насока, защото това е здраве и бъдещето на нашите деца“. Това каза съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски при посещението си в Плевен вчера.

По неговото мнение, децата у нас спортуват все по – малко и трябва да бъдат насърчаване да се движат повече. Това може да се осъществи чрез създаване на повече модерни бази за масов спорт и увеличаване броя на спортните инициативи.

Депутатът допълни, че вярва в усилията на кмета на община Плевен Георг Спартански и заместникът му по спортните въпроси Иван Кюлджийски в тази насока. Той изказа увереност, че в Плевен ще бъде направено всичко възможно, за възраждането на масовия детско – юношески спорт.

Найден Зеленогорски бе в Плевен за благотворителната инициатива в помощ на детско – юношеския спорт, организирана от местните структури на Фондация „ВМРО“ и Движение „Гергьовден“. По време на инициативата бяха събрани повече от 1 500 лева, които бяха дарени на ОУ „Д-р Петър Берон“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама