Национална награда получи ученически вестник от Търговище

08:15, 03 апр 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редакционният екип на  вестник „ 6+” , издаван в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „ Алеко Константинов” в Търговище, зае второ място в четвъртия национален ученически  журналистически  конкурс „ Григор  Попов” в  категорията  " Ученически вестници”. 

Инициативата е  организирана от Център за ученическо техническо и научно творчество- Разград с подкрепата на община Разград, Министерство на образованието и науката и Регионален инспекторат на образованието, а една от целите е да популяризира уменията на младите хора за създаване на творби в различни журналистически жанрове. 

В конкурса участват  210 индивидуални  и 43 колективни творби в различни категории и възрастови групи, дело на ученици от 30 населени места, сред които Русе, Варна, Панагюрище, Плевен, Тетевен, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Монтана, Кърджали, София, Благоевград, Търговище, Разград и др.

На официалната церемония по награждаването, състояла се в Художествена галерия „ Илия Петров” в  Разград , от името на екипа на „ 6+” Петя Петрова от 12 а клас получи стъклен плакет и грамота.„

Младите журналисти от Професионалната гимназия участваха в инициативата с два броя на училищното издание от настоящата учебна година, отразяващи ученическия живот и активното отношение на младите хора към вълнуващите ги теми и проблеми. Вече седма година „ 6+” популяризира ученически дейности и изяви, училищни и извънучилищни събития, младежки инициативи, насочени към гражданско образование и ангажираност със случващото се в света извън училищния двор. 

"Отличието на „ 6+” в журналистическия конкурс е признание за творческия ентусиазъм и постоянство на младите журналисти и ръководителката им г-жа Драгнева.  И добър пример за това, че  в професионалните училища учениците могат да намерят поле за изява и развитие и извън тясно професионалната си насоченост. " споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама