Обновяват почивната база на МС в Слънчев бряг със 160 хил. лв.

08:21, 03 апр 16 25 1641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонти започват в почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. Директорът на комплекса Станка Харизанова е обявила обществена поръчка чрез договаряне без обявление с предмет „Извършване на допълнителни строително-монтажни работи – преустройство на Южно крило на Дом 1 на ПБМС“ .

Ремонтирани дейности включват шпакловане на коридорите, отстраняване на подпухналата от влага мазилка в антретата, полагане на изолация в баните, за да се осигури еластична водонепроницаема защитна преграда под вътрешни подови настилки и душове. Предвид това се налага и предвидените по проект висящи батерии да се подменят със седящи със същата цел. Таванът на спалните и дневните стаи ще бъдат шпакловани и боядисани с латекс. Фасадата на сградата ще бъде изчукана и подмазана с варо-циментова мазилка. Подпрозоръчните дъски ще бъдат демонтирани и подменени с нови. Същите не са предвидени по проекта, но поставянето им е задължително с оглед съхранението на извършената изолация.

Необходимостта от допълнителните строително-монтажни работи е установена в процеса на извършване на ремонтите по публична покана от 9 февруари тази година, въз основа на която е сключен договор между Почивна база „Слънчев бряг” на МС и „ТЕРМО ЛАЙФ” ЕООД. Те са били непредвидими както към момента на планиране на поръчката, така и към момента на сключване на договора, тъй като повечето от тях спадат към категорията на т.нар. „скрити дефекти”.

В случая допълнително възлаганата поръчка не надвишава 50 % от стойността на основния договор за ремонт, която е в размер на 120 050.21 лв. без ДДС, което е видно и от посочената прогнозна стойност от 40 000 лв. без ДДС, явяваща се и максимална за изпълнението на допълнителните СМР.

Почивната станция на МС в Слънчев бряг е една от малкото, които останаха в курортния комплекс от времето на комунизма. Определяна като гордост на социализма, с настъпването на демокрацията тя беше изоставена и потъна в мизерия. Според очевидци стаите й не са основно ремонтирани от десетки години, мебелите са оръфани, казанчетата в баните са на по 30 години, в коридорите има пътечки от хилядите стъпки, които са видели.

В станцията почиват чиновници на държавната и правителствена администрация. Все още обаче е много популярна и сред децата на някогашните Големи от политическия живот. Вече пораснали, те идват с носталгия да се насладят на мястото, където са изкарали детството си.

Предстоящите ремонти целят да повъзвърнат блясъка на почивната станция и да я направят по-предпочитано място за почивка през лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама