Концертът в помощ на Илко, който е в будна кома, събра над 10 500 лева

10:00, 03 апр 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителния концерт в подкрепа на 25-годишния Илко Панайотов, който е в будна кома, събра 10 550 лева.

Илко Панайотов претърпява пътен инцидент през юли 2014 година и след 50 дни в кома остава в будна такава. Предстои му лечение във Военноморска болница във Варна – с барокамера. Родителите не спират да се борят и търсят клиника в Германия, където да му бъде правена интензивна рехабилитация.

Концертът се проведе в спортна зала „Добротица”. Над хиляда души присъстваха, за да изразят своята съпричастност към съдбата на младия мъж. Сред присъстващите бяха кметът Йордан Йорданов и голяма част от кметския екип. Благотворителната инициатива бе организирана от клуба за народни танци „Хорце”, Община град Добрич и народно читалище „Йордан Йовков-1870 година”. Участваха клуб „Хорце” - Добрич, клуб „Хорце” - село Бранище, както и Детският танцов състав при читалището, като ръководител и на трите е Севдалина Атанасова. Те представиха танци от всички етнографски области на България. Концертът бе със специалното участие на народната певица Галина Дурмушлийска, чиито песни взривяваха присъстващите. На сцената в зала „Добротица” се представиха над 100 изпълнители.

На крака и с бурни аплодисменти залата посрещна виновника на събитието – Илко Панайотов. Майката на Илко - Таня Желева, която бе изключително развълнувана, благодари на танцьорите, на всички, които са отделили от времето и средствата си, за да подкрепят детето й. Танцьор от „Хорце” пожела след време Илко да е един от тях.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама