Музеят за история на София с вход свободен

10:09, 03 апр 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Музеят за история на София отваря безплатно днес своите врати по повод 137-годишнината от избирането на София за столица на България, съобщиха от музея.

За децата от първи до пети клас, които го посетят, има организирано безплатно ателие  от 14:00 до 15:00 часа. Там 20 деца ще изработят собственоръчно картичка за празника и ще разберат повече подробности около избора на София за столица.

Записвания се правят предварително посредством онлайн системата на уебсайта на Музея за история на София:http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration.

За родителите, които са записали децата си в ателието, е организирана беседа из музея. Такива безплатни беседи ще има всяка неделя от 14:00 до 15:00 часа, като групата ще бъде максимум от 20 души.

Всеки посетител на музея в този ден ще получи анкета на тема: „София – столица“. Тези, които отговорят вярно на всички въпроси, ще участват в специална томбола с награди.

Филиалът на Музея за история на София – археологическото ниво на базиликата Света София, също ще е с вход свободен на 3 април. Безплатната беседа там ще се състои от 11:00 до 12:00 часа. Тя също ще стане регулярна всяка неделя, като групата ще се състои най-много от 15 човека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама