Известният пловдивски хирург Красимир Мурджев оглави БСП - Централен

10:24, 03 апр 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. д-р Красимир Мурджев е новият председател на Районния съвет на БСП - Централен в Пловдив. Това реши Районната конференция на социалистите на свое заседание в събота. Хирургът пое лидерския пост като временно изпълняваш длъжността миналата година след местните избори. Вчера делегатите му гласуваха доверие за следващия редовен мандат и благодариха с цветя на предшественичката му Димитринка Вакрилова. Проф. д-р Мурджев остава кандидат и за председател на Градската организация на БСП - Пловдив.

В задълбочен анализ пред форума той направи прецизен хирургически разрез на политическата ситуация, диагностицира причините за обществените и партийни процеси и предписа мерки за излизане от кризата на доверие и ценности. "Най-важен е непосредственият диалог, той е на първо място за нас като единствена демократична партия" - заяви новоизбраният районен председател и гарантира комуникация с всички партийни членове, с гражданите и с обществените организации в Пловдив.

Той ще работи с 25-членен Районен съвет, а Изпълнителното бюро ще разчита на професионални и експертни съвети при формирането на политики. По думите му районната структура трябва да е в постоянна изборна готовност, предвид динамиката на обществено-политическите процеси. Разработването на дългосрочна програма за работа с младите хора е сред приоритетите на проф. Мурджев. Делегатите одобриха мерките му за организационно укрепване и гласуваха резолюция на Конференцията. На таен вот излъчиха и своите осем представители за 49 Конгрес на БСП. Това са лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов и другарите му от района Красимир Мурджев, Димитринка Вакрилова, Захари Георгиев, Любомир Паунов, Петя Манева, Тодор Стоилов, Ангелина Божилова.

57 делегати имат социалистите от р. Централен в Градската конференция, на която ще бъдат избрани председател и градски съвет за следващия мандат. Освен Красимир Мурджев, номинирани от основните партийни организации за градски лидер са Георги Гергов, Атанаска Тенева, Николай Радев и Илия Гатев. За председател на НС на БСП предложенията, според броя номинации, са както следват: Георги Гергов, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Валери Жаблянов, Атанас Мерджанов, Янаки Стоилов, Румен Овчаров, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Кирил Добрев и Костадин Паскалев.

Конференцията на социалистите в Централен уважиха народният представител Георги Търновалийски, Захари Георгиев - член на ИБ на НС на БСП и районните председатели доц. Ангел Иванов, Илия Гатев и Десислава Йорданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама