Двама варненци влязоха в ръководството на „Движение 21“

10:51, 03 апр 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама варненци – Светлозар Златев и Силвия Петранова, влязоха в Националния изпълнителен съвет на ПП „Движение 21“, който се състои от 33-ма души. Петранова оглавява варненската структура на партията, а Златев запазва мястото си в ръководството и през новия мандат, като отново ще отговаря за връзките с работодателски, браншови и синдикални организации.

Конгресът на партията в София преизбра Татяна Дончева за лидер и я издигна за кандидат-президент на България. След гласуването Дончева заяви, че държи кандидатурата й да е надпартийна, "защото я подкрепят много български интелектуалци, общественици, неправителствени, граждански, професионални и браншови организации." Ще се търси и широка гражданска подкрепа.

"България прекара четвърт век в преход в кавички. Отдавна живеем с усещането, че този преход няма край. 25 години след началото на прехода сме се оказали не в нашата държава, а в нейната имитация. Институциите на държавата са взети за заложници и функционират като изпълнителни органи на мафията. Тя взема всичко, което ѝ харесва - банки, бизнеси, публични средства, природа, и замества републиканския ред с мрачни феодални зависимости, за да превърне всеки гражданин в крепостен на олигархията", заяви Дончева в реч пред съпартийците си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама