Миков: Няма никакъв знак, че държавата може да функционира като правова

12:02, 03 апр 16 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може да продължава разбирането, че болниците ще бъдат търговски дружества. Москов търси решения на финансовите проблеми като пренасочва все по-голям товар в джоба на българите. Цели се болният да бръкне още повече в джоба си, въпреки че е бил редовен платец. 

Това заяви лидерът на столетницата Михаил Миков по време на дискусия на  тема: "Има ли алтернатива сегашното управление?", предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той подчерта, че в момента управлението се движи точно в обратната посока и това се усеща най-силно в секторите, свързани с функциите на държавата. Миков обясни, че за миналата година ръстът на потребление на Румъния е 17 пункта, за разлика от България, която е на нула.

"България разчита на износ. В България производството на БВП е около 2,4 по-ниско от средноевропейското. Реалната работна заплата е 4,8 по-ниска от средноевропейската. Тук е големият сблъсък между капитала и цената на труда. Получи се така, че капиталът силно напредна. Голямата алтернатива в разпределителния процес трябва да бъде в полза на труда и работниците", подчерта Миков. Той отново припомни, че от БСП са предвидили до 1800 средна заплата в законопроекта им за прогресивното облагане. 

"Няма никакъв знак, че държавата може да функционира като правова. Премиерът денонсира закони, приети от парламента. Пример е и прословутото къмпингуване. Това показва крах на демократичните механизми на парламентарната република", убеден е Миков.

Според него милиардите спестявания в българските банки не били потърсени в дълга от 16 млрд. лв. По думите му алтернативата на българския бизнес трябва да погледне към тези средства, които са в банките. "Има национален финансов ресурс. Властта обаче търси финансовия посредник отвън", добави лидерът на столетницата. 

Председателят на Българската социалдемокрация Александър Томов също реагира остро на сегашното дясно управление, като заяви: "уж няма да вдигат данъците, а реално го правят. Няма изход - или смяна на модела, или криза. Няма да бъде много лесна тази криза". Според него управлението на Бойко Борисов е паразитно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама