ГЕРБ изключи лидера си в Девня Васил Койчев, ощетил общината с 70 000 лв

12:32, 03 апр 16 / Политика 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев Койчев и го освободи като общински ръководител на ГЕРБ – Девня, съобщиха от партията Койчев е председателят на Общинския съвет в Девня. Той лишил общината си от 70 000 лева, според журналистическо разследване на Нова телевизия, което ще бъде излъчено тази вечер след централните новини. Според него Койчев  е прехвърлил на безработен фирмата си, след като натрупал дългове от неплатен общински наем.

Измамната схема стартирала през 1999 г. Тогава Койчев прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея. През 2012 г., когато дълговете ѝ към общината стават особено големи, съпругата му я продава фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален бушон, който срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми. В момента му се водят над 50 такива, но кредиторите нямат какво да му вземат.

При изненадващото посещение на екип на Нова Васил Койчев обяснил, че преди да прехвърли фирмата си, тя не е имала задължения и е била печеливша, но заявил, че не помни на кого я е прехвърлил. Не успял да обясни и защо е подарил фирмата, след като е печеливша.

Койчев е изключен от ГЕРБ поради поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ.

„От ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога и по никакъв повод не сме опъвали политически чадър над никого. И винаги сме призоваваме компетентните органи да разследват всички нарушители на закона.С днешното си решение ИК на ГЕРБ утвърждава за временно изпълняващ длъжността „общински ръководител“ на ГЕРБ – Девня Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня“, написаха от управляващата партия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама