Татяна Дончева: Трябва да отстраним свинските черва от политиката

13:06, 03 апр 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тези свински черва трябва да ги отстраним от политиката. Трябва да я изчистим, ако искаме да седнем и говорим за политики и икономики по смислен начин. Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по време на дискусията на тема "Има ли алтернатива сегашното управление?", предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Според нея премиерът Бойко Борисов управлява като рекетьор. "Чувствам се малко като чуждо тяло тук. Сегашното управление се мъча да го проследя от 2003 година. Силите, които тогава се събраха и наложиха тази група в софийското кметство. Имаме още от самото начало на прехода една група структури, които понякога са поливариантни. Нямаше никакъв резон БСП да подари софийското кметство", продължи Дончева. 

Тя допълни, че може да се направи хубава лява програма, но попита къде е лявото и къде е дясното. "Проследете извън министрите, как стоят нещата с върха на администрацията. Кой докара царя? Кой му даде списъка с депутатите и министрите? Кой направи Бойко Борисов главен секретар? Нека не си търсим вини и кусури. 30 души от името на БСП са в преговорите за правителство. Определени хора, които наричаме задкулисие са реалност, а не имагинерност", категорична бе Дончева. 

Според нея трябва да се намери начин за справяне с миналото без да се заклеймява. Дончева заяви още, че имало едни примитивни хора, за които има само една политика - един чувал с пари, който трябва да бъде раздаден. "Защо в рамките на това управление се стигна до фалита на КТБ? Разкостиха дълготрайните активи в КТБ", добави още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама