Миков: Не вярвайте на тези кьорфишеци, че частна фирма ще брои бюлетините на конгреса

13:44, 03 апр 16 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не се връзвайте на такива кьорфишеци, че частна фирма ще брои бюлетините на конгреса на БСП за избор на председател. Това коментира пред журналисти лидерът на столетницата Михаил Миков в отговор на въпрос кое налага частна външна фирма да брои бюлетините за конгреса на БСП за избор на председател, предаде репортер на София Topnovini.bg. "Не е вярно. На конгреса ще се изберат избирателни комисии, както винаги е било така. Не знам кой тиражира това", категоричен бе Миков. 

Лидерът на БСП каза, че е нужна алтернатива на днешното статукво и на тази дясна политика, която мачка българските граждани. 

"2,5 млн. работещи, които произвеждат много по-голяма част, съотнесено с техните заплати, като съотношение с европейските работници, които постоянно търсят препитанието си в чужбина. Необходима е алтернатива на това несправедливо облагане, на високите доходи, на ниското потребление заради недостига на средства", подчерта той.   Според него БСП се е променяла много и неслучайно ще празнува 125 години. По думите му промяната в партията е във функционирането, в изпълнението на решенията, в солидарността и единството й. "Конкресът е част по пътя, а иначе работата на централните и местните ръководства превръщат БСП в реална алтернатива", убеден е Миков.   Попитан как гледа на предложението на Татяна Дончева да се обедини лявото и дясното срещу модела "Той" и "Кой", той посочи, че част от проблемите в България са разрушаване на демократичния модел, нефункциониране на институциите. В тази връзка Миков уточни, че днес не са се събрали на дискусията "Има ли алтернатива сегашното управление?", за да обсъждат това. Все пак обаче посочи, че седят на една маса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама