Засаждат кипариси по пътя Стара Загора - Раднево

14:07, 03 апр 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алейно залесяване с кипариси ще се прави при ремонта на пътя Стара Загора-Раднево. Това е предвидено в проекта за 4.5 км от трасето, в отговор на заложеното изискване за намаляване на шума. За обходния път на Раднево (около 3 км) се предлагат 3-метрови шумозащитни огради само от страната на застройката - прозрачни на кръстовища и плътни в останалата част, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Вече е обявена  обществена поръчка за определяне на изпълнители на строително-монтажните работи и строителния надзор при рехабилитацията на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Обособена позиция 1 е за Път ІІ-57 Стара Загора-Раднево, с обща дължина 30,246 километра, уточниха от АПИ.

Според регионалния министър Лиляна Павлова проектът за ремонт и рехабилитация на второкласния път от Стара Загора до Раднево е предвиден в рамките на финансирането, което има за рехабилитация на пътни отсечки по Оперативна програма „Региони в растеж“. Необходимите  26 млн. лв. са осигурени и проектът е с приоритет.  По думите й, ако няма обжалване на  процедурата по избор на изпълнител, ремонтът ще започне още тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама