Професорка агитирала болници да не приемат болни от рак, за да клекне МЗ

14:08, 03 апр 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на здравеопазването има информация, че видна наша професорка по онкоболести е агитирала свои колеги от други болници да не приемат болни с ракови заболявания, докато министерството не отстъпи от част от реформата. Това обяви в неделя пред БНР заместник-министърът Бойко Пенков без да спомене името на лекарката.

"Уважаеми колега, предупредени сме. Знаем кои болници в момента създават проблем при приемането на онкоболни и, ако това продължи, в понеделник държавата ще си свърши работата”, обърна се към нея заместник-министърът.

В петък от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заявиха, че новите правила за комплексно лечение не ограничават възможностите за терапия на онкоболните, както твърдят представители на някои болници. Директори на специализирани в онкологията клиники твърдят, че с новите правила лечението ще може да се осъществява само в 8-9 болници вместо в сегашните 39. Причината е, че според новите изисквания за да сключат договор с касата болниците трябва да осигуряват пълния лечебен цикъл.

Новите правила обаче предвиждат възможност болниците да сключват договор помежду си за липсващите дейности.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама