Кралев: Русе приема профи бокс от WSB, помагаме първо за 5-6 стадиона в „А“ група и след това мислим за Градския

14:27, 03 апр 16 / Спорт 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Русе можe да приеме и мачове от боксовите серии при професионалистите WSB, в които наред със САЩ, Мексико, Аржентина, Украйна се включи и България“.

Това заяви днес в крайдунавския град министърът на спорта Красен Кралев. Както вече съобщихме, той откри днес изцяло обновената тенировъчна зала на русенския клуб по борба „Юнак - Локомотив“. Събитието бе част от богатата съпътстваща програма на Европейското първенство по борба за младежи и девойки до 23 г., което се провежда в Русе.

Кралев не пропусна да похвали организацията за провеждането на шампионата в русенската „Арена“, като дори отчете, че тя е по-добра от провелото се през миналата година Световно първенство в Лас Вегас.

С оглед на това той коментира, че България трябва да продължи да търси домакинство на подобни форуми, в които има международни успехи или такива, които имато по-голяма социална значимост и могат да привлекат повече деца за спорта.

Кралев потвърди, че министерството ще помогне за ремонт на Градския стадион в Русе при влизане на „Дунав“ в елита, както обеща, но преди това обаче има 5-6 отбора от „А“ група, които имат нужда от помощ за стадионите си.

„Изчакваме и решение за формата на първенството. Предстои среща на БФС със собствениците на отборите, на която ще се реши това“, каза още той, като добави, че едва след това ще се мисли за помощ за стадионите, като се търси „по-централно разрешение на проблемите, за да се помогне на всички“.

Министър Кралев коментира и зачестилите положителни допинг проби с мелдоний.

„Тази субстанция е в хранителни добавки, забранена е от първи януари и все още липсват данни какво е времето за изчистване на организма от нея. Реално ако някой състезател я е вземал до декември, през февруари може да даде положителна проба“, каза още той, като добави, че е засилен контрола в тази област и не очаква положителни проби на други родни спортисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама