Мая Манолова събира за великденски добавки на пенсионерите

15:39, 03 апр 16 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Омбудсманът Мая Манолова започна Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Идеята за кампанията дошла, след като Снежи Кежева от Плевен писала до омбудсмана във социалната мрежа „Фейсбук“. В писмото си жената се оплакала, че няма да получи 40-те лева великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1 лев минимума от 300 лева, което е необходимо условие, срещу което правителството отпуска добавката.

С ваучери за 20 лева ще бъдат подпомогнати най-нуждаещите се пенсионери, като техните притежатели ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.

Средствата се набират по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за кампанията. Титуляр е Българския червен кръст(БЧК), а сметката на която могат да се изпращат парични средства е: IBAN: BG03BUIB98885029906100; Банков код: BUIBBGSF или чрез SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Условието е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение.

Лица на кампанията са: Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама