Васил Петров пее Синатра със симфоничен оркестър в Бургас

17:55, 03 апр 16 / Култура 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Да си спомним за Синатра като модерни хора, от едно друго време, но и като истински последователи и откриватели на творчеството му“. Това казва Васил Петров, който през април поставя началото на поредица от срещи с публиката около любимата суинг и джаз музика. Концертите са озаглавени „100 години Синатра“ с музиката на Джордж Гершуин.

Бургазлии ще имат възможност да се насладят на този проект на 20 април в концертната зала на Военния клуб (ДНА) от 19 ч. Фокусът е основно върху най-силния период от кариерата на Франк Синатра, когато записва през 60-те години и хитовете на Гершуин – гений, който променя  облика на музика по онова време, като включат джаз и ритъм енд блус елементи. Музика, която храни душата по определен начин. 

От саундтрака на популярния американски сериал „Женени с деца“, през романтичната "Summertime", „Someone to watch over me”, „Over and Over (The World we know)“, суинг хитовете „Fly Me to the Moon“ и „New York, New York“ до боса новата „The Girl from Ipanema“ – Васил Петров и Държавният симфоничен оркестър на Шумен ще представят най-популярните пиеси от репертоара на Синатра и Гершуин. Те са в нови аранжименти, дело на двама бургазлии – диригента Левон Манукян и певеца Георги Милтиядов. 

Освен Бургас турнето на Васил Петров включва и Варна (9 април), Русе (12 април) и Ловеч (11 май).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама