Даниел Живков е победител на планинско “Валерий Великов”

18:01, 03 апр 16 / Спорт 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Даниел Живков с “Ланча Делта” е победител в мемориал „Валерий Великов”. Той постигна общо време от трите манша 5,44,88 минути. След първия ден на състезанието екипа на Живков се наложи да смени скоростната кутия на автомобила. “Не се борих с никого. Просто исках да завърша състезанието. С тази кола не съм завършвал състезание от много време. Колата е много бърза, но няма добра трансмисия”, коментира след награждаването големият победител в състезанието.

Втори се класира Юлиян Телийски с “Мицубиши Лансер” и време от трите манша 5,45,76 минути.

Шуменъцът Христо Манолов е трети с време от 5,48,83 минути и автомобил “Мицубиши Лансер”. Манолов спечели купата и за най-бърз състезател от Шумен.

Симеон Христов получи купата за най-добър млад състезател от Шумен.

Въпреки доброто си представяне вчера, любимецът на шуменската публика Мартин Сурилов с “Митсубиши Лансер Ево 9” не стартира днес.

В отборното класиране първи е тима на “Марина мото” от Варна, втори останаха “Арт рейсинг” също от Варна, а след тях се нареди екипът на “Ефко рейсинг” от Казанлък.

В тазгодишното ХVІІ издание на мемориал “Валерий Великов” се включиха 49 участници. Те преминаха трасе с дължина от 3350 метра. До финала по обаче достигнаха 44 състезатели.

Адмирациите на участници  публика получи главният организатор на мемориала Димитър Георгиев. Той бе подготвил и специални папки-грамоти за спонсорите на надпреварата.

“Това е най-доброто състезание от този тип в България. Безупречна организация и силна конкуренция”, категоричен бе Юлиян Телийски.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама