Бизнесменът Николай Банев ще се кандидатира за президент

18:54, 03 апр 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Николай Банев ще се кандидатира за президент на изборите през октомври. Това обяви самият той в ефира на Нова телевизия. Още обаче не ясно кой ще бъде излъчен за негов подгласник. 

„Нямам никакъв друг шанс, освен да се кандидатирам за президент. Принуден съм да вляза в политика, защото геноцидът над родния бизнес, пенсионерите, образованието и здравеопазването в момента няма възможност да бъде прекратен. Учредихме „Евразийски клуб България”. След няколко месеца евразийските клубове у нас ще бъдат голяма изненада, тъй като стотици хиляди хора вече контактуват с нас. Ще бъдем много голяма изненада за политическите сили”, коментира той.

Съпругата му Евгения Банев, която през 2014 година се бори за място в Европарламента, допълни, че "като бизнесмени сме подложени на политическа репресия и влизането в политиката е опит да спасим себе си”.

„Всички сме разочаровани от това, което се случва в държавата ни. Всяка изминала година става все по-безпощадно ясно, че демокрацията не е бърза работа и ще ни отнеме доста повече години, отколкото ние си мислим. В икономическия живот нещата вървят все по-зле”, допълни тя. 

Банев добави още, че "категорично България трябва да напусне Европейския съюз".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама