Котировките на петрола се повишават

11:40, 11 апр 16 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Котировките на черното злато продължиха в началото на седмицата да се повишават в азиатската търговия заради сигналите за спад на американското производство и надеждите за съгласуван отговор на производителите на прекомерното предлагане на 17 април в Доха, предаде АФП.

От юни 2014 година котировките на петрола, които бяха достигнали 100 долара за барел, са се понижили с 60 процента заради много по-силното предлагане, което забавящите се икономики не могат да поемат.

В тези условия новината за нов спад на броя на активните кладенци в САЩ и перспективата да бъде постигнато замразяване на производството, за което би могло да се вземе решение на срещата в Доха в неделя, са успокояващи фактори за инвеститорите. Освен това официалните американски данни отчетоха спад на американските резерви миналата седмица.

Американският лек суров петрол с доставка през май поскъпна днес в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса с 13 цента до 39,85 долара за барел. Лондонският сорт "брент" от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, със същия срок на доставка, повиши котировките си с 12 цента до 42,05 долара за барел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама