Девет деца от Разград и едно от Исперих са в Клуб 2015 на успелите българчета

11:59, 11 апр 16 / Култура 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фондацията на Димитър Бербатов обяви успелите българчета за 2015 г.  Това е осмият клуб на ежегодния проект „Награди за успелите деца на България“, в който членуват деца в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта.

За членове на Клуб 2015 са определени общо 371 ученици от цялата страна. Сред тях са и девет деца от Разград и едно от Исперих. Всички те имат успехи в областта на изкуствата.

Шестима от младите таланти са възпитаници на музикалния педагог Свилена Дечева от Центъра за работа с деца. Това са Крисия Тодорова, Никола Николов, Андреа Начева, Патриция Колева, Мартин Пенев и Катерина Йорданова.

За постижения в музикалното изкуство са класирани и певците Павел Матеев и Камелия Николова, възпитаници на вече покойната музикална педагожка Мариана Дучева.

За своите успехи правото да бъде част от клуба спечели също Иван Гайдаров, който учи поп пеене при Кремена Кряколова в Школата по естрадно пеене към Младежкия дом в Търговище.

Народната певица от Исперих Татяна Стоянова, която учи в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел също е избрана от фондация „Бербатов” за член на клуба. 

До края на април, на заседание на журито ще бъдат избрани лауреатите на Голямата награда за 2015 г. Церемонията по награждаване ще бъде в края на май, когато Бербатов лично ще връчи отличията на лауреати и финалисти. Желанието на фондацията е тази година да събере всички деца от Клуб 2015 на голям общ празник.

Проектът "Награди за успелите деца на България" традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама