Градско състезание по авиомоделизъм организира клубът към ЦУТНТ в Разград

12:10, 11 апр 16 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градско състезание по авиомоделизъм организира клубът към Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ в Разград. Надпреварата се проведе вчера в двора на ПГССХВТ“Ангел Кънчев“, съобщиха организаторите.

В навечерието на Световния ден на авиацията и космонавтиката и 55-годишнината от първия полет на Юрий Гагарин в Космоса, младите състезатели получиха последни указания и  устремиха своите самолетчета към ясното априлско небе. Времето за състезание от подобен характер бе напълно подходящо, с необходимата за целта сила на вятъра. Участваха деца от първи до седми клас, разпределени в две възрастови групи, като се състезаваха в клас HLG – свободно летящи модели.  Важно е да се отбележи, че децата от клуба сами изработиха моделите в продължение на няколко седмици и се явиха напълно подготвени за състезанието, сподели ръководство на инж. Младен Димитров.

След оспорвана надпревара в първа възрастова група на първо място с 31 т. се класира Александър Бърдаров, на второ място с 20 т. остана Кристиян Костов, а трето място с 13 т. зае Борислав Михайлов.

Победител във втора възрастова група с 33 т. стана Мелих Мехмед, на второ място с 25.45 т. се нареди Ахмед Соколов, а на трето място с 25.39 т. - Николай Неделчев.

Клубът по авиомоделизъм към ЦУТНТ - Разград функционира от десет години. Под умелото ръководство на инж. Младен Димитров десетки деца и младежи придобиват специфични умения за конструиране на стендови и свободно летящи модели. Мотивацията им да се занимават в свободното си време с подобен вид дейност бива допълнително стимулирана от участието им в изложби и състезания.

През учебната 2015-2016 г. в клуба активно участват ученици от първи до дванадесети клас, като по-големите предават опита си на по-малките.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама