Общо 112 млади програмисти от страната ще участват в "WEBLOZ"

12:15, 11 апр 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Общо 112 млади програмисти от страната са заявили участие в тазгодишното юбилейно десето издание на Националното състезание по уеб разработване "WEBLOZ". Това съобщиха  организаторите от Фондация „Технология за младите“ и община Лозница.

Регистираните проекти за надпреварата са 76. Най-много – 31, са проектите в раздел „Уеб програмиране“ във възрастова група 9-12 клас, 21 са в „Уеб сайт“ за 5-8 клас, с един проект по-малко са тези за „Уеб сайт“ при 9-12 клас, а за „Уеб програмиране“ 5-8 клас са четири.

Участниците са от общо 26 населени места. Най-много проекти има от градовете Бургас, Шумен, Варна, Благоевград, Ямбол, Попово и Силистра.

В момента на сайта на състезанието тече онлайн гласуването за проектите.

Финалът на състезанието ще се проведе от 22 до 25 април в спа-комплекс “Островче”  близо до Разград, като проектите ще се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.

Наградният фонд е за над 3 000 лв. , като ще има и много поощрителни и специални награди, отличаващи успехите на проектите в конкретна област, както и подаръци от спонсори и партньори.

"WEBLOZ" е състезание за ученици между 5 и 12 клас. Основните му цели са да подпомогне развитието на учениците, като им помага за разработките на техните проекти и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама