Ще отпадне платеното паркиране по южната част на ул. "Потсдам" след реконструкция на ключово кръстовище

12:17, 11 апр 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С оглед реконструкция на кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов" в Източна промишлена зона, предстои да отпадне характера на зона за платено паркиране в южната част на южната част на ул.“Потсдам“. Това става ясно предложение, внесено от кметската администрация за разглеждане в Общински съвет - Русе.

Към настоящия момент ул. „Потсдам“ е натоварена пътна артерия и с оглед изискването на градоустройствения закон за осигуряване на удобен, безопасен и икономичен транспорт в градската среда, се налага нейното реконструиране, се казва в предложението. Обновяването и реконструирането на улицата ще се извърши поетапно. Първият етап включва кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, с което значително ще се облекчи натоварения трафик.

Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“ в участъка на кръстовището е с платно за движение 7,0 м два тротоара с широчина съответно по 3,0 и 2,0 м и свободна площ от южната част на улицата 24 м. Проектното решение ще се съобрази с действащия план за улична регулация на Източна промишлена зона в участъка - ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов“, като се спазят нормативните изисквания при проектиране елементите на кръстовището. Ще се проектира светофарна уредба за регулиране на движението със светлинни сигнали в кръстовището. С решение №409/13.12.2012г. на Общински съвет-Русе южната част на ул.“Потсдам“ е определена за зона за платено паркиране, но попада в обхвата на реконструирания участък. Предвид изложените доводи се предлага Общински съвет - Русе, да приеме решение, като с оглед реконструкцията на кръстовището на ул. „Потсдам“ и ул. „Проф. Михаил Арнаудов постанови, че южната част на ул.“Потсдам“ няма да притежава характер на зона за платено паркиране. Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии и да бъде гласуване на редовното заседание на Общински съвет в края на месец април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама