Деца, родители и учители от Омуртаг бяха заедно на зелено училище

12:24, 11 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици, родители и учители от Второ начално училище „Васил Левски” в Омуртаг бяха заедно на зелено училище в рамките на проект "Изкуството да успяваме заедно". Инициативата цели да привлече родителите към училищния живот и така да се предотврати отпадането на ученици от образователната система. Проектът е финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.

Три дни ученици, родители и учители рисуваха, изработваха пана, спортуваха, а участниците в групата по „Фолклор на етносите“ представяха танци на различните етноси. Посетени бяха исторически забележителности в гр. Елена, а похода до Марков камък допринесе за запознаване не участниците с природните красоти на Еленския балкан.       

"Чрез реализирането на дейността „Зелена ваканция“ се осъществи съчетаването на отдих и разнообразни занимания, организирано бе свободното време на учениците и родителите, подобри се социализацията и интеграцията им. Създаде се благоприятна среда и доверие на родителите на децата и учениците от ромски произход с учителите. Укрепна връзката между учители, родители и ученици. " сподели директорът на училището Татяна Петрова.

Тя припомни, че в учебното заведение искат да създадат устойчив модел за работа на училището с родители, да се увеличат на желаещите родители да участват в дейности по училищни проекти, да се създаде благоприятна среда и доверие на родителите на децата и учениците от ромски произход за ефективна съвместна работа за превенция на отпадащи  ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама