Директор от Търговище представи иновативни практики за обучение на национална конференция

12:29, 11 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Първо СОУ “Свети Седмочисленици" в Търговище Севдалина Зафирова  взе участие като лектор в конференцията “Иновации за по-добро образование”, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Конференцията беше открита от министър Меглена Кунева, която приветства инициативата за популяризиране на иновативни начини за по-добро образование в периода на необходимите промени, свързани с новия закон за училищното и предучилищното образование. По думите ѝ носещата конструкция на новия закон е учителят, защото в образованието всеки е важен, но учителят е този, които ще реализира закона и ще издигне обществото до следващата фаза.

Иновативни практики и визии предложиха някои от най-активните директори, учители и експерти от училища в България и чужбина. По време на форума те показаха, че иновативното училище е не просто място, където децата имат достъп до нови технологии. То е пространство, където се използват съвременни педагогически методи, развиват се ключовите умения на учениците, както и тяхното любопитство, а интердисциплинарните връзки надскачат ограниченията на учебните предмети.

Севдалина Зафирова акцентира върху развитието на ключовите компетентности на учениците, като сподели иновативни практики от прилагането на проектно-базираното обучение.

Сред лекторите на събитието бяха Барбара Айзъкс, специалист по метода за обучение в ранните години, Морис де Хонд, основател на Steve JobsSchool, Амстердам, и директорът на отдел "Иновации и образователни технологии" в Pine Crest School, САЩ, Браян Милър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама