Георг Спартански потърси подкрепа за завършване на спортната зала от вицепремиера Меглена Кунева

12:32, 11 апр 16 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Плевен Георг Спартански потърси подкрепа за няколко важни за града въпроса от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева, при срещата си с нея в сградата на общинска администрация. На срещата с журналисти присъстваха и депутатът Найден Зеленогорски, който е съпредседател напарламентарната група на Реформаторския блок.

Първият проблем, за който Спартански потърси подкрепа, е придвижване на проекта за спортния комплекс в Плевен, чиято стойност възлиза на 1. 5 милиона лева. Градоначалникът подчерта, че проектът е депозиран пред спортното министерство преди няколко месеца, но няма никакво развитие.

Вторият въпрос касаеше недостроената спортна зала до входа на парк "Кайлъка", чиито руини от години загрозяват гледката. Според Георг Спартански, ако имотът бъде деактуван, е напълно възможно там да се изгради голям конгресен център с инвестиции от частния сектор.

В края на пресконференцията Меглена Кунева коментира, че се надява Реформаторския блок да излъчи добър и единен кандидат за предстоящите президентски избори. Тя допълни, че се търси обединяваща личност, с положително излъчване и политически опит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама