Хитове на Едит Пиаф ще звучат в спектакъла „Под небето на Париж” в Бургаската опера

12:35, 11 апр 16 / Култура 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път бургазлии ще имат възможността да гледат спектакъла „Под небето на Париж“, който ще припомни емблематичните хитове на Един Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дийн Мартин и Жо Дасен. Премиерата е от 19:00 часа на 13 април в Бургаската опера, съобщиха от културната институция.

Автор на проекта е талантливият тенор Марио Николов, който заедно с очарователното сопрано Валентина Корчакова и актрисата от Бургас Деляна Хаджиянкова ще ни разкаже една любовна история под небето на Париж. Заглавието е вдъхновено от златния хит на Едит Пиаф.

„През романтичната парижка история ще ни преведе актрисата Деляна Хажиянкова, на която е и текстът на представлението. А песните, които рисуват сюжетната линия,  ще бъдат изпълнени от мен и Валентина Корчакова”, каза Марио Николов. Той споделя, че посланието  на музикалния спектакъл е свързано с неугасващата романтика и любовта. Певецът е любимец на бургаската публика, а наскоро зарадва меломаните  с  дуета си с Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд”.

В спектакъла „Под небето на Париж”  участва оркестърът  на Държавна опера – Бургас, диригент е  Иван Кожухаров, концертмайстор е Ваня Златева, а аранжиментите са на  Юли Дамянов и Христо Павлов. От Държавна опера – Бургас канят всички почитатели на красивата музика да се насладят на спектакъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама