Приключи драмата с парите за спортните клубове в Плевен

12:37, 11 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 195 000 лв. ще бъдат разпределени между спортните клубове в община Плевен, кандидатствали и оценени по предварително изготвени правила, реши Общинският съвет на Плевен.

Решението за разпределението на средствата бе гласувано на извънредно заседание, свикано от председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Дневният ред на извънредната сесия включваше една-единствена точка - разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт” през 2016 г. Вносител на предложението бе председателят на Общинския съвет.

Решението, което бе прието след близо едночасов дебат: Средства в размер на 145 000 лв. ще бъдат разпределени между 30 спортни клуба, кандидатствали и оценени по изготвени правила за настоящата 2016 година. /Таблицата с разпределението може да видите в прикачения файл/

За Баскетболен клуб ”Спартак - Пл.“, който единствен отговаря на условието от правилата за отбор от висша лига, предвидената сума е 50 000 лв.

Финансово ще бъдат подпомогнати и футболни клубове от малките населени места в общината, участници в Областното първенство към ОС на БФС Плевен. По 1 000 лв. ще получат отборите на Бръшляница, Буковлък, Ясен, Гривица, Опанец и Коиловци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама