Каратеките на Спартак 14 с отлично представяне на Европейското в Германия

12:42, 11 апр 16 / Спорт 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каратеките на плевенския Спартак 14 се представиха отлично на Европейското първенство по Шотокан карате - до, проведено миналата седмица в Нюрнберг, Германия. Това съобщи президентът и старши - треньор сенсей Милена Кирниколова.

В спортния форум взеха участие повече от 1400 състезатели от 25 държави. Паралелно бе проведен и турнир за Купата на Европа, което позволи да участват състезатели от всички възрасти.

Националният отбор на България спечели общо 30 медала, от които 11 златни, 5 сребърни и 14 бронзови. От плевенския тим Тодор Тодоров извоюва бронз в бойната дисциплина Шобу кумите, при юноши 16-17 г., категория до 70 кг. Сенсей Кирниколова припомня, че през миналата година той спечели трето място и на Световното първенство в същата дисциплина.

В отборните битки на Европейското първенство взеха участие 5-ма състезатели на плевеския клуб Спартак 14 - Мирела Йолова, Марк Томов, Ивайло Боев, Гергана Атанасова и Борислав Начев. Мирела, Гергана и Марк дадоха своя принос за спечелване на отличия.

Повече от отлично се справиха и най-малките ни състезатели на паралелно провеждащата се Европейска купа. Децата представляващи клуба ни бяха 4. От тях двама спечелиха пълен комплект медали.

Тихомир Тодоров при 8-9 г. момчета стана Еврапейски Шампион на шотокан ката. През 2015 г. на Световната купа Тихомир се класира отново на стълбичката, но на второто място. Този път доказа отличното си ниво на подготовка. В дисциплината санбон кумите Тишо се класира трети.

Сребърния медал спечели Никола Чонов, който е и Световен шампион в тази дисциплина през 2015 г. Никола вече 3 години не слиза от стълбичката на Европейски и Световни купи.

Целия български отбор на Европейската купа спечелиха 6 златни, 7 сребърни и 16 бронзови медала.

В комплексното класиране от Европейското първенство България се нареди на второ място по брой медали, а в крайното класиране от Европейско първенство и Европейска купа е на трето място.

На Спартак 14 предстои участие на Световно първенство, което тази година ще се проведе в Бургас през октомври.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама