Центърът за спешна помощ в Търговище с нарушения при обществени поръчки

12:43, 11 апр 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нарушения на закона за обществените поръчки бяха открити в Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище при проверки от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Това стана ясно от доклад на институцията за първото тримесечие на тази година. За този период са направени 150 финансови инспекции в цялата страна върху законосъобразното разходване на средства от държавния и общинските бюджети, както и на средства, предоставени от европейски фондове и програми.

В Спешния център в Търговище са инспектирани отчетените през 2014 година разходи на бюджетни средства за строителство, доставки и услуги. Констатирани са три нарушения при провеждането на обществени поръчки на обща стойност близо 107 хиляди лева.  Съставени са осем акта.

В Търговище обект на проверка са били още Ви К и Опитната станция по земеделие. Там нарушения не са открити.

Общо четири акта са съставени на Община Омуртаг. Два от тях са при проверка за законосъобразност на избора на превозвачи за извършване на обществени превози на пътници по утвърдени маршрутни разписания на автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми през настоящата година, Кметската администрация има и още два акта за проведена през 2013 година процедура за възлагане на обществена поръчка за рехабилитация на парка в едноименната местност. Този проект беше финансиран от Програма за развитие на селските райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама