Общината ще строи наземни паркинги в „Люлин“ и „Надежда“

12:50, 11 апр 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община ще изгради два нови наземни паркинга в кварталите „Люлин“ и „Надежда“. Единият ще е на метростанция „Люлин“ , а другият ще е при „Ломско шосе“ в близост до станция „Бели Дунав“.

Те ще са на две нива и ще разкрият нови 400 места за паркиране в столицата. Паркингите ще бъдат платени, като все още не е ясно каква ще е цената за един час престой. Те са част от програмата за развитие на автобусния транспорт на територията на Столичната община, която трябва да бъде реализирана до 2018 г.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов посочи, че общината стартира с предложението за изграждане на два паркинга, но започва и проучване къде още могат да бъдат изградени такива.

Калоян Паргов от столичното БСП предложи след разкриването на новите паркинги, спирането на автомобили около тях да бъде изрично забранено, за да нямат алтернатива шофьорите и да ползват платените общински стоянки.

„Защото ние даваме милиони за построяването им, а шофьорите решават да си паркират по тротоарите и зелените площи около тях. За това и буферните паркинги към метрото стоят празни. Трябва да има рестрикции за тези водачи, за да са рентабилни паркингите“, каза той по време на финансовата комисия в общината.

Според него ако бъде наложено и ограничение на достъпа за автомобили в центъра на града паркингите, които общината изгражда в по-крайните квартали ще бъдат напълно успешни.

Общината предвижда да направи и нови бус ленти по четири централни булеварда - „Ситняково“, „Асен Йорданов“, „Сливница“ и „Проф Цветан Лазаров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама