Второто за България волейболно училище „Владимир Николов“ стартира в Русе

13:06, 11 апр 16 / Спорт 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто за България волейболно училище „Владимир Николов“, след София, стартира в Русе. Негови открити тренировки се проведоха през почивните дни в една от тренировъчните зали на Булстрад Арена.

Първият по рода си волейболен камп в дунавския град започна в 12 ч. в неделя, а от 12,15 ч. беше началото на заниманията с най-малките участници. Повече от 30 деца тренираха с Владо Николов по обяд, а в следобедните часове тази възможност имаха и останалите възрастови групи.

В рамките на кампа започнаха и записвания за сформирането на тренировъчни групи за аматьори. Цената е 20 лева на месец, при честота два пъти седмично. Владимир Николов беше посрещнат във волейболната зала с аплодисменти от родители и деца. Той пристигна в Русе с група треньори и с мениджъра на националния отбор по волейбол и отговорник за школата – Стефан Чолаков. Преди да влезе в залата, Николов даде пресконференция, на която присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров, както и главният експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев. Иван Григоров каза, че е изключително щастлив именно Русе да е вторият след София град, в който ще има волейболна школа на именития спортист. Още повече, че това се случва в годината, когато Русе е избран за европейски град на спорта. „Школата е за масов спорт и ние няма да се конкурираме с местните клубове, а ще си партнираме с тях“, заяви Владимир Николов. По думите му в София през школата за няколко месеца са минали около 400 човека, има записали се и цели семейства. Той изтъкна, че школата в Русе е възможно благодарение на финансовата подкрепа от местната власт, чрез която такстата за тренировки е два пъти по-ниска от тази в София. До края на месеца в Русе ще бъдат подбрани и треньорите, които ще работят във волейболната школа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама