Клошар отиде на съд за убийство на „колега“

13:14, 11 апр 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бездомник е съден за убийство, след като му е повдигнато обвинение за престъплението.

Делото е образувано в Окръжния съд в Русе и започна през миналата седмица. Съдията Свилен Сирманов разясни на подсъдимия, че казусът може да бъде разгледан по съкратената процедура, но последният отказа.

При тези случаи изправените пред Темида признават всички факти, посочени в обвинителния акт, като прокурорът и адвокатът преминават директно към пледоариите си, без разпит на свидетели и изготвяне и представяне на експертизи, а наказанието, което съдът определи, се намалява с една трета. В случай на доживотна присъда, тя се заменя с от 15 до 30 години лишаване от свобода.

Обвиняемият Джелил А. обаче отказа да бъде съден по този законов текст и делото продължава по общия ред.

Според държавното обвинение, през август 2015 г. Джелил А. е убил друг бездомник – 51-годишният Пламен Гаев от Русе. Това станало при спор за обитаване на къща на ул. „Тетово“, чиято собственичка не живее в дунавския град. Болната възрастна жена била взета от дъщеря си в Бургас, за да може последната да се грижи за нея и така имотът останал празен.

Пламен Гаев открил, че в годната за обитаване къща не живее никой и се настанил там. Това обаче довело до спор с Джелил А., който, щом го видял, му казал да се маха, тъй като домът е на негова леля, а той трябвало да го наглежда и да не допуска никого в него.

Въпреки предупреждението, още на следващата вечер Пламен отново отишъл в къщата на ул. „Тетово“. Това довело до разпра и сбиване между двамата мъже, които системно злоупотребявали с алкохол и във въпросната вечер също били пияни.

Така на 19 август 2015 г. на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Тетово". Отишлите на място лекари открили Пламен – трудно контактен и миришещ на алкохол. Той бил откаран и настанен в МБАЛ-Русе АД, но въпреки грижите на медиците, по-късно същия ден починал.

Според вписаното в обвинителния акт, Пламен Гаев е бит с юмруци по гърдите от Джелил А., което довело до множество фрактури по ребрата на жертвата и това допринесло за смъртта му.

Въпреки че Гаев бил бездомник, се оказа, че той всъщност има семейство. В съдебната зала бяха родителите му и дъщеря му Албена. Възрастните хора поискаха справедливост, а младата жена беше конституирана като частен обвинител и граждански ищец. Тя оцени нанесените й неимуществени вреди от убийството на баща й на 100 000 лева, колкото ще трябва да плати Джелил.

Освен че не пожела делото да се гледа по съкратената процедура, Джелил А. заяви, че не познава човек на име Пламен Гаев. Той потвърди, че наистина се е сбил с друг мъж, но по думите му, той се нарича Пламен Георгиев. Това всъщност беше и причината обвиняемият да не признае фактите, посочени от прокурора.

Делото продължава на 25 април с разпит на свидетели и експерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама