Русенският драматичен театър подготвя премиера за 75-тата годишнина от рождението на Слави Шкаров

11:54, 11 апр 16 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ готви шестата си премиера за сезона. Това е пиесата „Валят пари“ от младия френски драматург Себастиен Тиери.

Спектакълът е посветен на 75-тата годишнина от рождението на Слави Шкаров – бележитият български театрален режисьор, роден във Велико Търново, чийто творчески път обаче е силно свързан с Русе. Тук той работи между 1969 и 1988 г., когато си отива от този свят само на 47-годишна възраст.

Режисьор на „Валят пари“ е Владимир Петков, един от изтъкнатите и тлантливи съвременни български режисьори, който също така е преводач, художествен консултант, театрален педагог, ръководител на редица формации у нас и в чужбина.

Във „Валят пари“ се разглежда не темата за печалбата им, а за въздействието, което те оказват върху хората. Първо желани и предизвикващи радост, а след това разрушаващи щостието и спокойдтвието на притежателите си.

Премиерата е на 12 април, от 19.00 ч. в Голямата зала на Доходното здание. Преводът от френски е на Валентина Бояджиева, постановката и музикалната картина на Владимир Петков, а сценографията и костюмите са на Виолета Радкова. В ролите: Брюно – Христо Гърбов (гост), Лоранс – Петя Венелинова, Тереза – Ралица Константинова, Съседът – Косьо Станев, помощник режисьор – Дора Удварева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама