Държавно горско стопанство „Шумен” подари дръвчета на детски градини

11:59, 11 апр 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от инициативи Държавно горско стопанство „Шумен”, което е част от Североизточно държавно предприятие, отбеляза Седмицата на гората (4-10 април).

С участието на 7 доброволци и работници от ДГС – Шумен, бяха залесени 300 тополи в горските територии край с. Костена река. В района на ПП „Шуменско плато” се организира почистване, в резултат от което бяха извозени 3.480 тона битови и строителни отпадъци.

В Горския разсадник „Салманово” бяха посрещнати деца от ЦДГ №34 в град Шумен.

Възпитаниците на детската градина се запознаха с дървесните видове, характерни за региона, и придобиха полезни знания как да полагат пълноценни грижи за отглеждането на младите дръвчета.

„Отношението към природата се формира още от ранна детска възраст. Затова Седмицата на гората е прекрасен повод да разкажем на подрастващите за зеленото богатство на България”, коментира помощник-лесничей Стефка Христова, която е и отговорник в ГР „Салманово”.

2 фиданки от дървесния вид чинар бяха безвъзмездно предоставени и залесени в двора на ОДЗ №17 „Щастие”. Дръвчета бяха подарени и на ЦДГ „Конче вихрогонче”. Заедно с деца и възпитатели, служители на ДГС „Шумен” засадиха в двора на градината 5 фиданки от вида червен дъб, 1 обикновен смърч, 3 бр. леска и 5 бр. птиче грозде.

Инж. Ивайло Тодоров, който е лесничей в стопанството, обясни на децата как се подготвя почвата за залесяване, как се извършва засаждането и какви грижи трябва да се полагат за дръвчетата, за да могат да се съхранят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама