Международна научна конференция "Металолеене 2016" ще се проведе в Плевен

12:01, 11 апр 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-о издание на Международната научно - техническа конференция "Металолеене 2016" ще се проведе в Плевен на 14 и 15 април, информираха организаторите от Научно техническия съюз по машиностроене. Официалното откриване е предвидено за 10:30 часа, в конферентната зала на хотел "Ростов".

В конференцията ще вземат участие представители на леярските предприятия в България, учени в областта на металолеенето от БАН и технически университети от България и чужбина, водещи световни и български фирми за машини, съоръжения, технологии, материали и услуги за металолеенето, леярски съюзи и асоциации от България и други страни.

Очаква се да пристигнат експерти от България, Македония, Словения, Хърватска, Италия, Франция, Турция, Гърция, Дания, Чехия, Русия, Китай и Украйна.

Конференцията изпълнява ролята на иновационен посредник между учените и изследователите от една страна и леярското производство от друга. Тя е място, където учените и изследователите от различните страни представят най-новите идеи и постижения и където се обсъждат проблемите на леярското производство.

Ще бъдат представени 22 научни доклада и 5 презентации на фирми, в които ще бъдат разгледани най-новите постижения на науката и техниката в областта на леярското производство.

По време на конференцията ще бъдат връчени златни медали на фирмите „Осъм” АД Ловеч, „Враца стар” АД - Враца и „Институт по металолеене и леярски технологии” АД - София като победители в националния конкурс „Отливка на годината”.

На конференцията ще има изложба на отливки, материали и услуги, представени от 10 фирми от България и чужбина.

Пресконференция на проф. дтн Димитър Ставрев - Председател на Международния програмен комитет на конференцията и на проф. Александър Гресс и проф. Олег Исаев от Университета за наука и технологии - гр. Ухан, Китай на 14 април /четвъртък/ от 10.00 часа в залата за пресконференции на хотел „Ростов”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама