Пращат още 300 военни на границата

12:25, 11 апр 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Сега взехме решение с министъра - 300 души допълнително пращаме на границата, защото това е близо 1000-километрова граница”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който участва в откриването на тактическо учение „Ответен удар 16“.

Премиерът и военният министър Николай Ненчев не уточниха къде точно ще бъдат изпратени тези 300 военни. Решението е взето днес и и военните ще бъдат изпратени в сряда.

„Това са над 1000 км граници и не навсякъде може да бъде поставена ограда, досега сме осигурили близо 100 млн. лв. за огради, техника и командировачни”, поясни Борисов. По думите му, на ден биват залавяни по 90-100 души.

Борисов предупреди, че “трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни”, защото “там оправяне няма”. Той добави, че в момента министрите на отбраната и вътрешните работи ежечасово комуникират с колегите си от съседните държави, за да се контролира бежанският поток. „ България е отворена само през официалните контролно-пропускателни пунктове. Всичко останало е затворено”, посочи премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама