Иън Андерсън и Jethro Tull откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

12:30, 11 апр 16 / Култура 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Легендарната арт рок банда Jethro Tull ще открият Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Музикантите ще бъдат представени от енигматичния Иън Андерсън на сцената на Античния театър на 3 септември.

С над 60 милиона продадени албума в целия свят това е една от най-успешните прогресив формации в историята, уточни Васил Върбанов от радио "Тангра мега рок", организатор на събитието със съдействието на Община Пловдив.

На античната сцена ще прозвучат на живо големите хитове Living in the Past, Cross-Eyed Mary, Locomotive Breath, Aqualung, Thick as a Brick (Side 1) и други, а Андерсън ще омайва публиката със своята флейта и специфичен глас.

През 2014 година легендарната група обяви, че се оттегля от сцената и изявата им в Пловдив най-вероятно ще е прощалният им концерт. Информация за билетите и други подробности ще бъдат обявени в сряда, обещаха организаторите.

Междувременно през септември Пловдив отново ще посрещне превърналия се вече в традиция фестивал Sounds of the Ages. На 23 септември на сцената на Античния театър излизат "Макако", които миналата година отложиха концерта си, а на 24 септември ще свирят Kathatonia. Предстои да бъдат обявени имената и на други банди, които ще се включат в рок феста.

След месец, на 10 май, на сцената на Античния театър ще е първият в България концерт на Крис Корнел, посветен на 10-ата годишнина на радио "Тангра мега рок". Акустичният концерт е част европейското солово турне на вокалиста на Soundgarden и Audioslave, който ще представи прекрасните песни от цялата си дискография.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама