Седем са номинираните за председател на БСП в Шумен

12:45, 11 апр 16 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем са предложенията от структурите на БСП в Шумен за председател на общинското ръководството на “левицата”.

Това стана ясно на пресконференция на народния представител Иван Иванов и общинския съветник Анатолий Стоянов.

Проведени са 81 събрания на структурите в Шумен преди насрочената за 16 април общинска отчетно-изборна конференция на партията.

Имената, които са номинирани за председател на общинската структура на БСП в Шумен са: Анатолий Стоянов, Веселин Пенчев, Георги Георгиев, Ивайло Йорданов, екскметът Красимир Костов, Николай Калев и сегашният председател Тодор Тодоров  /бел. ред. имената са по азбучен ред/.

42-ма делегати ще присъстват на общинската конференция на БСП в Шумен, която ще се проведе от 9,00 часа в читалище “Добри Войников”.

По време на конференцията делегатите ще решат дали да направят изборът за председател явно или тайно.

Освен избор на председател на общинската структура, делегатите в Шумен ще излъчат и своите номинации за председател на БСП, който ще бъде избиран на конгреса на партията в началото на месец май.

На въпрос към Иван Иванов какъв човек искат членовете на “левицата” да оглави местната структура на БСП в Шумен, депутатът отговори “деен, човек, който да успее да възстанови доверието в партията, да създаде предпоставки за преодоляване на кризата, в която структурите на партията изпадна след оттеглянето на кандидатурата на Красимир Костов за кмет на града”.

Иван Иванов коментира и изборът на председател на БСП. Според него човекът, който ще застане начело на партията трябва да е обединител. Той обясни, че до момента кандидатурите за поста са 28, но никой не е предложил все още своята платформа.

Депутатът даде много добра оценка на взаимодействието с правосъдния министър. Иван Иванов визира отговорът на министър Захариева на негово питане относно закриването на районните съдилища в Нови пазар и Велики Преслав.

В отговор на неговия депутат министър Захариева е предоставила и два доклада от Висшия съдебен съвет според които съдилищата в Нови пазар и Велики Преслав са с натовареност над средната за страната и са получили висока оценка за работата си. Иван Иванов допълни, че според отговорът на министъра на този етап няма индикации за закриване на двете районни съдилища.

БСП ще поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова ако тя не оттегли промените в Закона за МВР, обяви Иван Иванов.

Депутатът обясни, че досега не са получили нито едно  положително становище за готвените промени в Закона за МВР.

“Все още не знаем кой е авторът на този закон. Внася го министър Бъчварова, но е ясно, че промените не идват от нея”, заяви Иван Иванов.

“Очакваме законът да не мине на първо четене в пленарна зала. Ако мине ще има политическа реакция, ще искаме поемане на отговорност. Ще очакваме министърът на вътрешните работа да подаде оставка”, каза още депутатът от БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама