Пловдивски велосипедисти с успешен старт на новия сезон

12:54, 11 апр 16 / Спорт 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колоездачите на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" постигнаха отличен старт на новия състезателен сезон. Те направиха фурор със своето представяне, като спечелиха първите три места при мъжете на колокритериума в София за купа "Асен Шопов", съобщиха от клуба.

По атрактиното трасе от 42 километра, подредено около Многофункционална спортна зала "Арена Армеец София", националът Николай Генов блесна в индивидуалната надпревара и спечели шампионската титла. Втори и трети, след 18-годишния пловдивчанин, станаха съотборниците му от "Цар Симеон 1898" - Иван Алберт Ажи и Велзар Фурлански.

Ники, който само преди няколко дни за първи път получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България за Балканиадата в Атина, приложи отлична тактика по време на столичния пробег по затворен маршрут, като изпревари с 8 точки Ажи и с 11 – Фурлански.

Четвърти, на голяма разлика от пловдивското трио, остана представителят на "Хемус" - Троян Станимир Чолаков, а пети и шести - Адриян Беев и Пламен Димов, също от "Цар Симеон 1898".

В критериума при юношите младша и старта възраст  - по маршрут от 32.5 км, първи станаха Давид Златев от "Загорец"- Нова Загора и Мартин Папанов от казанлъшкия "Лястовица".

В надпреварата при момчетата младата надежна на "Цар Симеон 1898" Дениз Рюстемов остана трети, след Габриел Грозев от "Загорец" и Георги Гечев от "Хемус".

"Изключително съм доволен от успехите ни в София, и особено от добрата спортна  форма и кондиция, в която се намират моите момчета в началото на сезона. Започваме отлично новия сезон, надявам се да продължим така и в следващите стартове", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама