„Ловците на бежанци“ с престъпно минало

13:10, 11 апр 16 / Политика 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организаторът на един от „отрядите“ задържащи нелегални мигранти на границата наречен „Цивилни отряди за защита на жените и вярата” се оказа една от знаковите фигури на бургаската престъпност - Петър Низамов-Перата, според бургаския сайт „Флагман“. Перата беше показан в репортаж на сайта Фронт на Мартин Карбовски, а негови видеоклипове се споделят във фейсбук. В социалната мрежа Перата побликува под псевдоним Joseph Louis Barrow.

В интервюто за Карбовски Низамов твърди, че министър-председателят Бойко Борисов е предател и за него следва въже, защото лъже народа. Премиерът Борисов пък в неделя благодари на гражданските отряди, които се организират да залавят нелегални имигранти, и подчерта, че всяка помощ към държавата е добре дошла. Той все пак уточни, че тези организации не трябва да превишават правата си и закона.

„Лично разговарях с тях, казах им, благодарих им. Изпратих директора на „Гранична полиция“ да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва. Държавата е наша, обща. Всеки, който помогне, само едно „благодаря“ заслужава“, каза Бойко Борисов след учението в Бургас против засилен миграционен натиск по море, в което се включиха армията и "Гранична полиция".

Низамов показа пред камерата на Карбовски и познания по европейско право – според Дъблинското споразумение бежанец, регистриран в първата страна-членка на ЕС, трябва да остане в нея. За да се запази генетичната идентичност на българите обаче това според Низамов и групата му, не трябвало да се допуска. На един от клиповете в мрежата групата завързва ръцете със „свински опашки“ на нелегални мигранти между селата Бродилово и Синеморец, в близост до р. Резовска.

Перата е основен организатор на протестите всяка събота в центъра на Бургас срещу бежанците и за запазването на българщината и е основен защитник на Динко Вълев, който също обикаля с група с ATV-та по границата. Вълев бе привикан на разпит по сигнал на Български Хелзинкски комитет срещу него до прокуратурата за отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н. срещу мигранти.

Перата е десетки полицейски регистрации и поне три присъди за нанасяне на телесни повреди, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество. Според публикации в местната преса е е близък до бургаската „Банда на Рижите“. Динко, всъщност се казва Господин Вълев и е известен с прякора си Бозавия. Той е едноличен собственик на "Бозав" ЕООД и държи половината от фирмата "Транссис", където негов съдружник е 29-годишната Гана Желева. В публикация на „Капитал“ се показва бизнес връзки на Желева, с Камен Желев, който преди години сключи споразумение със Специализираната прокуратура, като се призна за лидер на бандата на Рижите за рекет и събиране на дългове на фирмата за бързи кредити "Кредитлайн".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама