РУ и музеите в Русе и Констанца с общ проект

13:29, 11 апр 16 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският университет ще бъде водещ партньор по проект за визуализация на древноримското културно наследство по поречието на река Дунав, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Преди дни в Регионалния офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш за границата Румъния – България беше подписан договорът за финансиране на проекта, по който ще работят още Регионалният исторически музей – Русе и Музеят за национална история и археология, Констанца (Румъния).

Проектът „Интерактивна визуализация на древноримското културно наследство в трансграничния регион между България и Румъния“ (15.2.1.038 Ancient roman cultural heritage interactive visualization environment for the cross border area between Bulgaria and Romania – ARCHIVE) е финансиран по програмата  за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния – България и ще продължи 18 месеца.

Бюджетът му е 494 928 евро, от които 420 689 евро са от Европейският фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е опазване и популяризиране на исторически и културно значимите обекти от долната част на Римския лимес, обект кандидат за включване в списъка за Световно наследство на ЮНЕСКО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама