ФК "Дунав" настоява за законови промени

14:29, 11 апр 16 / Спорт 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Необходими са законови промени, които да регламентират по-ясно и коректно финансирането на футболните клубове у нас".

Това заяви председателят на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов по повод на състоялата се по инициатива на БФС среща в София относно форматът на футболния елит у нас.

"Вместо да обсъждаме конкретните правила, обърнахме повече внимание на темата "Как да върнем "Литекс" и ЦСКА в елита". Разбира се, че футболът ще спечели от повече такива отбори на най-високото ниво, но нали трябва да се спазва и нормативната уредба. Именно затова, и при наличието на спортния министър Красен Кралев, на срещата в БФС трябваше по-сериозно да се обърне внимание на правилата и различните начини за финансиране, разпределението на приходите от телевизионните права, от тотализатора, както и осигуряването на облекчения за спонсорите", каза още д-р Симеонов.

Към момента "Дунав" доказа, че спортно-технически има място в елита. Предстоят допълнителни срещи с местната власт и бизнеса за потвърждение на ангажиментите на всички за да бъдат изпълнени и останалите условия за промоция на "драконите".

При последната си визита в Русе спортният министър Красен Кралев коментира в края на миналата седмица, че държавата ще помогне първо за ремонт на стадионите на няколко отбора от "А" група и след това ще обърне внимание на тези, които тепърва ще влизат в елита.

Въпреки това от Община Русе уверяват, че са готови с конкретни проекти за необходимото обновяване на базата и при класиране на "Дунав" за "А" група, няма да има проблем те да се реализират през почивката между двата сезона. Предвижда се цялостна подмяна на дренажа и тревната настилка на терена на Градския стадион в Русе, монтирането на осветление и на още нови седалки по трибуните, покриването на още няколко сектора с козирка, оформянето на ВИП ложа и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама