Затвориха ул. "Одрин" заради опасност от срутване на останките от тютюневия склад (снимки)

14:36, 11 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улица "Одрин" е затворена за движение на превозни средства и пешеходци, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Причината за спешните мерки е реалната опасност от самосрутване на останките от тютюневия склад.

Разрушаването на сградата започна на 6 март и бе спряно заради реакцията на пловдивчани, които с жива верига стопираха събарянето на паметника на културата.

Руините на сградата останаха само оградени, но улицата не бе затворена, независимо че е тясна и при евентуално срутване може да пострадат хора. Заради силните дъждове през последното денонощие полусрутеният склад може да се доразруши.

Припомняме, че със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов паметникът на културата да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики.

За 13 април е насрочено първото заседание на Административния съд в Пловдив, който ще разгледа жалбата на дружеството собственик "Одрин 8" ЕООД срещу разпореждането за спиране на разрушаването на сградата, издадено на 7 март от регионалния инспекторат при главната дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама