690 кандидат-студенти са подали документи в Медицински университет-Плевен през април

14:41, 11 апр 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 690 кандидат - студенти са подали документи за явяване на предварителен изпит в Медицински университет - Плевен. Това съобщи експертът в учебното заведение Велина Дукова и уточни, че кандидатите за специалност "Медицина" са 560.

Първият предварителен изпит - тест по билогия за бакалавърски специалности, бе проведен на 9 април. На него се явиха 130 кандидати. На 10-и същия месец се състоя и изпитът по биология за "Медицина", в който участваха 560 зрелостници. На 16 април, събота, ще бъде третият предварителен изпит по химия.

За бакалавърските специалности зрелостниците могат да кандидатстват или с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, а също и по двата начина с избор на по-високата получена оценка. За „Медицина“ се полагат конкурсни изпити по биология и химия, отново с участие в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии – предварителна и редовна.

През тази година Ръководството доразви решението си да промени формата на конкурсните изпити по биология и химия за специалност „Медицина“ в посока изцяло към тестово изпитване. Целта е да се подбират мислещи кандидати чрез прекратяване на практиката учебният материал по биология и химия да се възпроизвежда механично с развиване на теми.

От МУ-Плевен припомниха, че зрелостниците имат възможност да подават своите документи по три начина – електронно, чрез системата на сайта на университета, на място в Ректората и в бюрата във всички големи градове на страната.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама