Предлагат посмъртно Ваньо Танов за почетен гражданин на Русе

14:54, 11 апр 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет – Русе е получено предложение от общински съветници, за посмъртно удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе” на генерал-майор Ваньо Митков Танов за неговите значими постижения и резултати в областта на борбата с престъпността и контрабандата. Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев. 

Предложението е разгледано на заседание на Председателския съвет, проведено на 18.03.2016г, в следствие на което съветът излезе със становище генерал-майор Ваньо Танов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“. Мотивите на Председателския съвет са идентични с тези изложени в полученото от общинските съветници предложение. Мотивите за предложението се подкрепят от цялата биография на нашия съгражданин, посветил живота си на борбата с престъпността, се казва в предложението. 

Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници. Голяма част от професионалния му път е извървяна именно в Русе, където през 1995 става началник на Второ РПУ- Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. До смъртта си ген. Танов бе директор на агенция "Митници". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама